• Nyitva tartás: hétfő - péntek 8.00 - 16.00

Telepítsen otthonára napelemes rendszert féláron

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 Egy napelemes rendszer önerőből finanszírozva átlagosan 8-10 év alatt térül meg. Egy kis odafigyeléssel viszont lehet találni olyan támogatásokat, amikkel tovább csökkenthető a megtérülési idő, így még inkább megéri a rendszer telepítése. Ahhoz, hogy a beruházás valóban gyorsan megtérüljön, költséghatékonyan működjön, részletes tervezésre van szükség, melynek része a pályázatok, hitelek, finanszírozási módok figyelemmel kísérése.

 2021. januárban indul az új lakásfelújítási támogatás

 A támogatás mértéke maximum 3 millió Ft, melyet napelemes rendszer telepítésére is lehet fordítani

 Ezzel a lehetőséggel FÉLÁRON telepítheti napelemes rendszerét, így a MEGTÉRÜLÉSI IDŐ akár 5 év alá csökkenhet!

Miért érdemes még idén megtenni az első lépést?
A napelemes rendszer felé vezető út a rendszer tervezésével, és annak szolgáltatói engedélyeztetésével kezdődik, mely egy kivitelezést megelőző, időigényes, adminisztrációs folyamat.

Rendelje meg mielőbb!

Kérje ajánlatunkat!

 Részletek:

 Pályázható: 2021. január 1-jétől

 Igénylés összege:

  •  a maximálisan igényelhető összeg a felújítási költségek 50%-a, de:
  •  maximum 3 millió Ft-ig támogathatóak a felújítások
  •  anyagköltség és munkadíj fele-fele arányban igényelhető

 Önrész mértéke: a lakásfelújítás utófinanszírozásos, tehát miután Ön kifizette a felújítás költségeit, ennek 50%-át igényelheti vissza maximum 3 millió Ft-ig.

 Ki igényelheti?

  • legalább egy gyermeket nevelő háztartások, itt gyermeknek minősül: terhesség 12. hetétől a magzat, gyermek 25 éves korig, amennyiben együtt él a szülővel / szülőkkel, megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő, vagy a szüleit GYOD-ra jogosító gyermek esetében nincs felső életkorhatár
  • házaspárok, élettársak, egyszülős családok
  • elvált szülők esetén, ha megosztva nevelik gyermeküket / gyermekeiket, a szülők osztozhatnak a támogatáson, de ha a két szülő közül csak az egyik neveli a gyermekeket, akkor ő jogosult a támogatásra

Igénylés további feltételei:

  • legalább 1 éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony maximum 30 napra megszakítva az elmúlt évben (utolsó 3 hónapban az álláskeresői járadék is figyelembe vehető, és a nyugdíj mellett végzett munkavégzés is)
  • köztartozás-mentesség
  • egy család csak egyszer igényelheti a támogatást

Hogyan kell igényelni az otthonfelújítási támogatást?

Az igénylés folyamata teljes mértékben elektronikusan is intézhető az interneten keresztül, de beadható az igénylés postai úton, vagy személyesen is, bármelyik kormányablaknál. A kivitelezőkkel való szerződéshez biztosítanak egy sablont, ezt, valamint az anyagköltségről és munkadíjról szóló számlákat a MÁK-nak kell benyújtani a munkálatok befejezését követő 60 napon belül. Természetesen személyes ügyintézésre is lesz majd lehetőség a kijelölt hivatalokban.

Gyors ügyintézés

A MÁK-nak 30 napos elbírálási idő áll a rendelkezésre a támogatás megítélésére, és az ezt követő 5 napon belül utalniuk kell az összegét. Az elbírálás ideje független az igényelt támogatás összegétől. A beérkező igényléseket a MÁK a beérkezés sorrendjében fogja elbírálni.

2020. december 22-én újabb fontos módosítások léptek életbe az Otthonfelújítási programmal kapcsolatban.

(3) Az R2. 9. § (3) bekezdése a következő u) ponttal egészül ki: [A kérelemhez mellékelni kell a következő dokumentumokat vagy – az (1) bekezdés b) vagy c) pontja szerinti esetben a j)–l) pontban foglalt dokumentumok kivételével – azok másolatát:] „u) a 6. § i) pontja szerinti esetben 2021. június 30-át követően megkötött villamosenergia-vásárlási szerződés, valamint a villamosenergia-kereskedő arra vonatkozó nyilatkozata, hogy a szerződés olyan elszámolást alkalmaz, amelyben az alkalmazott elszámolási időszaktól függetlenül szaldó nem képezhető és a hálózatba betáplált és vételezett villamos energia mennyisége külön-külön kerül megállapításra."

Ez alapján, aki le tud szerződni június 30 előtt a szolgáltatóval az még szaldós elszámolással kaphat támogatást, ezt követően pedig bruttó elszámolás lesz érvényben. Telepíteni kell a rendszert, készre kell jelenteni és meg kell kötni a szerződést a szolgáltatóval. A szolgáltatókra is nehezedő megnövekedett igények miatt, mielőbb lépni kell.

7. § Az R2. 7. §-a a következő (5a) bekezdéssel egészül ki: „(5a) Napelemes rendszer telepítését vagy cseréjét igazoló számla esetén az abban feltüntetett anyagköltség és kapcsolódó vállalkozói díj összesítve nem haladhatja meg a bruttó 450 000 Ft/kWp összeget.

Az ajánlatok elkészítésénél, számlázásnál tehát erre is figyelni kell, különben a megrendelő eleshet a támogatási összegtől.

A kormányrendelet eredeti teljes szövege itt olvasható!

518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet teljes szövege itt olvasható!

641/2020. (XII. 22.) Korm. rendelete az otthonfelújítási hitel bevezetése érdekében egyes kormányrendeletek módosításáról itt olvasható!

Kapcsolatok

Telephely (iroda)
9436 Fertőszéplak HRSZ:901
Győr-Moson-Sopron megye
Székhely (levelezési cím)
9435 Sarród, Kossuth Lajos utca 26.
Győr-Moson-Sopron megye
+36 30 956 9122

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Hétfő-péntek: ............... 8.00-16.00

Szombat: ........................ zárva

Vasárnap: ....................... zárva

© 2020 Delta Electro Kft. Minden jog fenntartva!