• Nyitva tartás: hétfő - péntek 8.00 - 16.00
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A hálózatra visszatápláló rendszer célja, hogy a saját villamosenergia szükségletünket megtermeljük. Az áramszolgáltató a szaldós elszámolással segíti a napelemes kiserőmű tulajdonosokat. Ez röviden azt jelenti, hogy a termelt és fogyasztott energia különbségét kell rendezni. Érdemes annyit termelni, mint amennyit fogyasztunk, illetve valamivel kevesebbet, mert a többlettermelés megtérítése jelentős adminisztrációval jár illetve a hálózathasználati díj levonásra kerül az áram árából. A hálózatra tápláló napelem rendszer árának 50-75%-át teszi ki a napelem ára. Az inverter kb 15-20%-t tesz ki, a fennmaradó rész pedig a tartószerkezet illetve a különböző csatlakozó szerelvények. A napelem rendszer árát kismértékben befolyásolja a felhasznált anyagok és elemek minősége, ugyanis az első osztályú, minőségi napelem rendszer alig kerül többe, mint az alsókategóriás megoldások. Az a pár százalék hosszú távon hatalmas különbségeket eredményez, ugyanis egy napelemes rendszert 25-30 évig gond nélkül lehet használni, teljes mértékben gondozásmentes.
A hálózatra visszatápláló rendszer a következő fő részekből áll:
•    Napelem:
A rendszer alapvető szereplője. A Nap energiáját felhasználva elektromos áramot állít elő. A napelem, más néven fotovillamos elem ún. félvezető anyagból készül. A félvezető leggyakrabban szilícium (amorf vagy kristályos) alapú.
•    Inverter:
A napelemek által előállított egyenáramot alakítja át a hálózatra csatlakoztatható váltakozó árammá, így teszi lehetővé a fogyasztók működtetését a rendszerről. Ez az átalakító, a maximális teljesítményre szabályozást is el tudja végezni.
•    Tartószerkezet (szerelőkeret):
Mivel a felhasználás módja szerteágazó, a napelemek rögzítéséhez többféle szerelőkeretet kell alkalmazni. Leggyakoribb a tetőszerkezethez való rögzítés, de önálló, akár napkövető állványrendszer használatára is van lehetőség.
•    Szerelvények, kábelek:
A tetőkampók, a szerelőkeretek tetőszerkezethez való rögzítését szolgálják.
A szolárkábel a rendszer tartozékait kapcsolja össze, szerepétől és az áthidalandó távolságoktól függően változhat átmérője.
Napelem-specifikus csatlakozók: A napelemek saját csatlakozókkal rendelkeznek, melyeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük a biztonságos szerelés és üzemeltetés érdekében.
•    Túlfeszültség védő modul:
Feladata a villámcsapás, illetve kapcsolási folyamatok által megjelenő túlfeszültségek korlátozása, hogy azok már ne okozhassanak meghibásodásokat. Tehát a külső villámvédelem önmagában nem elegendő az ilyen jellegű zavarok kiküszöbölésére.
•    Oda-vissza mérő óra (ad-vesz mérőóra)

Kapcsolatok

Telephely (iroda)
9436 Fertőszéplak HRSZ:901
Győr-Moson-Sopron megye
Székhely (levelezési cím)
9435 Sarród, Kossuth Lajos utca 26.
Győr-Moson-Sopron megye
+36 30 956 9122

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Hétfő-péntek: ............... 8.00-16.00

Szombat: ........................ zárva

Vasárnap: ....................... zárva

© 2020 Delta Electro Kft. Minden jog fenntartva!