• Nyitva tartás: hétfő - péntek 8.00 - 16.00
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A szigetüzemű napelemes rendszer elsősorban tanyák, nyaralók, hobbitelkek villamos energia ellátására alkalmas, ahol a villamos hálózatra történő csatlakozás nem vagy nehezen megoldható. Ebben az esetben az elektromos ellátás teljes mértékben a napelemes rendszer által van megoldva, a tárolás leggyakrabban akkumulátorral. Általánosságban elmondható, hogy a szigetüzemű rendszer ára közel 70%-kal több, mint a hálózatra tápláló rendszeré.

Napelemes rendszer elemei sziget üzemmódú felhasználás esetén:


•    Napelem:
A rendszer alapvető szereplője. A Nap energiáját felhasználva elektromos áramot állít elő. A napelem, más néven fotovillamos elem ún. félvezető anyagból készül. A félvezető leggyakrabban szilícium (amorf vagy kristályos) alapú.
•    Inverter:
A napelemek által előállított egyenáramot alakítja át a hálózatra csatlakoztatható váltakozó árammá, így teszi lehetővé a fogyasztók működtetését a rendszerről. Ez az átalakító, a maximális teljesítményre szabályozást is el tudja végezni.
•    Tartószerkezet (szerelőkeret):
Mivel a felhasználás módja szerteágazó, a napelemek rögzítéséhez többféle szerelőkeretet kell alkalmazni. Leggyakoribb a tetőszerkezethez való rögzítés, de önálló, akár napkövető állványrendszer használatára is van lehetőség.
•    Szerelvények, kábelek:
A tetőkampók, a szerelőkeretek tetőszerkezethez való rögzítését szolgálják.
A szolárkábel a rendszer tartozékait kapcsolja össze, szerepétől és az áthidalandó távolságoktól függően változhat átmérője.
Napelem-specifikus csatlakozók: A napelemek saját csatlakozókkal rendelkeznek, melyeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük a biztonságos szerelés és üzemeltetés érdekében.
•    Túlfeszültség védő modul:
Feladata a villámcsapás, illetve kapcsolási folyamatok által megjelenő túlfeszültségek korlátozása, hogy azok már ne okozhassanak meghibásodásokat. Tehát a külső villámvédelem önmagában nem elegendő az ilyen jellegű zavarok kiküszöbölésére.
•    Töltésszabályzó:
alapvetően az akkumulátort védi az esetleges túltöltéstől és a túlzott mértékű kisütéstől, valamint kiküszöböli a fogyasztói oldalon az extrém üzemállapotokat.
•    Akkumulátor:
Speciálisan a napelemes rendszerekhez kifejlesztett energiatároló eszköz, amely jobban tolerálja a szélsőséges hatásokat. A telepítés során páros számú akkumulátor alkalmazását javasoljuk a jobb hatásfok elérése érdekében. Erre a célra választható savas- vagy gondozásmentes zselés szolár-akkumulátor. Az akkumulátor(ok) töltéséről még télen is gondoskodni kell, erre a célra szükség esetén használjon aggregátort.
•    Akkumulátor saru
Az akkumulátor két pólusára illeszthető csatlakozó eszköz.
•    Akkumulátor kábel 
Segítségével alakíthatók ki az egységes akkumulátor telepek. A megfelelő keresztmetszet kiválasztása rendkívül fontos, bízza szakemberre!
•    Biztosíték  és kapcsoló
A rendszer elengedhetetlen elmei a leválasztó-kapcsoló és a biztosítékok. Ezek nélkül a rendszer működtetése veszélyessé válhat.
 

Kapcsolatok

Telephely (iroda)
9436 Fertőszéplak HRSZ:901
Győr-Moson-Sopron megye
Székhely (levelezési cím)
9435 Sarród, Kossuth Lajos utca 26.
Győr-Moson-Sopron megye
+36 30 956 9122

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Hétfő-péntek: ............... 8.00-16.00

Szombat: ........................ zárva

Vasárnap: ....................... zárva

© 2020 Delta Electro Kft. Minden jog fenntartva!