• Nyitva tartás: hétfő - péntek 8.00 - 16.00
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Életünk egyik legfontosabb kifejezése a modernizálás.

Modernizálás = Újjáalakítás. Az új, korszerű körülményeknek megfelelővé tétel.

Ez természetesen nagy hatást gyakorol a villamos szakmára is, mely napról-napra változik, fejlődik. A régi  elektromos hálózatokat, vezetékeket, szerelvényeket, biztosítékokat cserélni és bővíteni kell, hogy megfeleljen a technika vívmányai által előállított eszközök biztonságos használatának.

Ma Magyarországon a lakások, házak, ipari létesítmények többségének elektromos hálózata elavult minden szempontból. Ha felújításról döntünk, az villamos rendszert sem hagyhatjuk érintetlenül. Ahogy nő az igény a kényelmesebb életre - amelyet az elektromos eszközeink nyújtanak-, úgy nő a fogyasztók száma is a háztartásokban, ezzel együtt az otthonunk áraméhsége is. Ennek megfelelően az elektromos hálózat is fejlesztésre, modernizálásra szorul.

Elavult elektromos hálózat felújításának a fokozatai:

A régi elektromos hálózat felújításának több lépcsője létezik, egészen a kisebb átalakításoktól a komplett cseréig. A felújítás szintje függ a hálózat állapotától, és a megrendelő igényeitől.

A teljes felújítás során 100%-ban eltávolításra kerülnek a vezetékek, csövek, kötődobozok elektromos szerelvények, a dugaljaktól a biztosíték tábláig minden. A régi villanyszerelés teljes felújítása rendszerint a lakás, vagy épület komplett belső felújításával is jár. Ugyanis ebben az esetben sok bontási munkálat van. Ilyenkor újragondolásra kerül a nagyfogyasztású háztartási gépek, a dugaljak, lámpatestek, kapcsolók mennyisége és elhelyezése. A komplett gyengeáramú rendszer is falba süllyesztve kerül kiépítésre, párhuzamosan az erősáramúval. A villanyszerelés végeztével, egy teljesen új elektromos hálózatot kap a megrendelő, mely a villanyszerelés szabványainak, és az ügyfél elvárásainak és igényeinek maradéktalanul megfelel minden szempontból.

Részleges felújításáról abban az esetben beszélünk, ha a lakás vagy ház egy-egy áramköre, szerelvényei kerülnek cserélésre, vagy plusz áramkörök kerülnek beépítésre. Új áramkör kiépítésére adhat okot például egy új mosogatógép, villanytűzhely, aminek a bekötése nem valósulhatna meg az adott körülmények között. Fontos megjegyezni, hogy a villanyszerelőnek ellenőrizni kell az érintetlen áramköröket is, hogy megfelelnek-e az aktuális szabványoknak. Vagyis, a komplett villamos rendszeren felülvizsgálat történik, még akkor is, ha a tulajdonos ezzel a feladattal nem bízza meg a villanyszerelőt.

Vezeték áthúzás akkor történik, ha a megrendelő nem szeretné komplett lakását, vagy házát felújítani, de az áramkörök cseréje nem tűr halasztást. A vezeték áthúzás mindig a lehető legkisebb rombolással, bontással jár. A lámpa kiállások, kapcsolók, dugaljak többsége nem kerül áthelyezésre, az eredeti helyükön maradnak. Az áthúzhatóság nagyban függ az előző villanyszerelő védőcsövezési technikájától. Amennyiben a csövezés könnyen átjárható, a vezeték áthúzás szinte megy magától. Azonban sajnos ezek a csövek nem mindig átjárhatóak, ebben az esetben szükségessé válnak kisebb bontások. A vezeték áthúzás végeztével, rendszerint a biztosíték tábla és az elektromos szerelvények lecserélésre kerülnek.

Kapcsolatok

Telephely (iroda)
9436 Fertőszéplak HRSZ:901
Győr-Moson-Sopron megye
Székhely (levelezési cím)
9435 Sarród, Kossuth Lajos utca 26.
Győr-Moson-Sopron megye
+36 30 956 9122

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Hétfő-péntek: ............... 8.00-16.00

Szombat: ........................ zárva

Vasárnap: ....................... zárva

© 2020 Delta Electro Kft. Minden jog fenntartva!